Obvestilo

Živeti po Kneippu

V četrtek, 1. februarja 2018, ob 18.00 bo v prireditvenem prostoru knjižnice v Starem trgu zanimivo predavanje Živeti po Kneippu. Maja Artenjak, Društvo Kneipp Vrhnika, bo predstavila osnovna vodila naravnega zdravljenja duhovnika, nutricionista in zdravilca Sebastiana Kneippa.

Kneippov nauk o zdravem načinu življenju vključuje človeka kot celoto. Samo tako posameznik lahko preventivno deluje pri ohranjanju svojega zdravja.  Njegova metoda se uporablja že več kot  sto let, je preizkušena in marsikje tudi medicinsko priznana metoda. Terapije po Kneippovem nauku temeljijo na petih stebrih.

Prvi steber temelji na pomenu vode.

Drugi steber poudarja pomen uravnotežene prehrane.

Tretji steber predstavljajo zelišča iz domačega okolja (čaji, tinkture, kreme … ). Kneipp opozarja na premišljeno uporabo zelišč ter poudarja, da je moramo biti pozorni glede rastlin, ki se med seboj izključujejo.

Četrti steber vključuje gibanje na prostem, ki ohranja kondicijo telesa, vedrino duha ter omogoča tudi druženje kot pomembno komponento življenja.

Peti steber povzema vsebine predhodnih stebrov in jih združuje v uravnotežen življenjski slog.

 

Vir: KJUC

 

Ne spreglejte

Postojnska jama sprejela 40-milijonto obiskovalko

V več kot 200-letno zgodovino obiskovanja ene najprepoznavnejših svetovnih znamenitosti se je vpisala 40-milijonta obiskovalka …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja